Staalindustrie woedend over giga prijsverhoging ijzererts

De Europese staalkoepel Eurofer is woedend over de aangekondigde enorme prijsverhogingen voor ijzererts die in sommige gevallen tachtig of negentig procent kunnen zijn. De verhoging zal gevolgen hebben voor de prijzen van auto’s.

‘Dit komt op een moment dat de staalindustrie nog probeert bij te komen van de gevolgen van de ernstigste financiële en economische crisis sinds 1930. Het is des te schrijnender omdat deze aankondigingen komen van bedrijven die hun winstmarges met vijftig procent per ton wisten op te voeren’, aldus Eurofer. De staalorganisatie waarschuwt de Europese regeringen voor de gevolgen voor de economie. ‘Verhogingen in deze orde van grootte hebben grote gevolgen voor de staalprijzen en daarmee voor de hele maak- en bouwindustrie en uiteindelijk voor de Europese consument. Dit zal de vraag voor veel prijsgevoelige producten verder drukken en sommige landen zelfs weer in de recessie terug storten.’

Eurofer hekelt in breder kader de sterke concentratie bij de ijzerertsbedrijven. ‘Het is erg opvallend dat de prijsverhogingen waarvoor nu gesproken wordt weinig verschil vertonen.’ De Europese staalindustrie heeft al eerder bij de concurrentiediensten in Brussel gewaarschuwd voor de buitengewone machtspositie die de ijzerertsproducenten nu rond de prijzen innemen.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Staalindustrie woedend over giga prijsverhoging ijzererts - Automobielmanagement.nl

Staalindustrie woedend over giga prijsverhoging ijzererts

De Europese staalkoepel Eurofer is woedend over de aangekondigde enorme prijsverhogingen voor ijzererts die in sommige gevallen tachtig of negentig procent kunnen zijn. De verhoging zal gevolgen hebben voor de prijzen van auto’s.

‘Dit komt op een moment dat de staalindustrie nog probeert bij te komen van de gevolgen van de ernstigste financiële en economische crisis sinds 1930. Het is des te schrijnender omdat deze aankondigingen komen van bedrijven die hun winstmarges met vijftig procent per ton wisten op te voeren’, aldus Eurofer. De staalorganisatie waarschuwt de Europese regeringen voor de gevolgen voor de economie. ‘Verhogingen in deze orde van grootte hebben grote gevolgen voor de staalprijzen en daarmee voor de hele maak- en bouwindustrie en uiteindelijk voor de Europese consument. Dit zal de vraag voor veel prijsgevoelige producten verder drukken en sommige landen zelfs weer in de recessie terug storten.’

Eurofer hekelt in breder kader de sterke concentratie bij de ijzerertsbedrijven. ‘Het is erg opvallend dat de prijsverhogingen waarvoor nu gesproken wordt weinig verschil vertonen.’ De Europese staalindustrie heeft al eerder bij de concurrentiediensten in Brussel gewaarschuwd voor de buitengewone machtspositie die de ijzerertsproducenten nu rond de prijzen innemen.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding