Fiat zal wellicht spin-off bekendmaken van autodivisie

De verwachting is dat Fiat Group vandaag in Turijn zijn plannen zal bekendmaken om de autodivisie (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth) af te splitsen. Het nieuws komt na de bekendmaking van de benoeming van John Elkann tot de nieuwe voorzitter van de groep. Hij volgt Luca Cordero di Montezemolo op.

John Elkann (33), kleinzoon van wijlen Gianni Agnelli, is al de baas van Exor, de holdingmaatschappij van de familie Agnelli die dertig procent van Fiat in handen heeft. De promotie van Elkann tot voorzitter – hij was al vice-voorzitter – is bedoeld om de band met ceo Sergio Marchionne te versterken, zo meldt The Financial Times. Marchionne blijft gewoon het bedrijf dag tot dag runnen en hij zal ook de nieuwe strategie ten uitvoer brengen.

Luca di Montezemolo heeft het gisteren opnieuw ontkend maar er zijn in Italië veel speculaties dat hij van plan is de politiek in te gaan en klaar te zijn op het moment dat Sylvio Berlusconi (73) eens besluit er een punt achter te zetten. De aandelen van Fiat zijn gisteren al gestegen met negen procent, op basis van speculaties dat Marchionne zal bekendmaken dat de autodivisie van de andere industriële tak (Iveco, Case New Holland en Ferrari-Maserati) zal worden afgescheiden, mogelijk in combinatie met een bod op Chrysler waarvan Fiat op dit moment twintig procent in handen heeft. Aansluitend zouden de autodivisie van Fiat en Chrysler dan worden samengevoegd. Het aandeel van Exor, ofwel de familie Agnelli, in de nieuw gevormde groep zou dan wel minder groot zijn.

Marchionne heeft afgelopen november een vijfjarenplan gepresenteerd waarin hij beloofde de verkopen in Amerika zo ongeveer te verdubbelen tot 2,8 miljoen eenheden. Hij wil ook in 2014 een operationele winst boeken van vijf miljard euro.  

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat zal wellicht spin-off bekendmaken van autodivisie - Automobielmanagement.nl

Fiat zal wellicht spin-off bekendmaken van autodivisie

De verwachting is dat Fiat Group vandaag in Turijn zijn plannen zal bekendmaken om de autodivisie (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth) af te splitsen. Het nieuws komt na de bekendmaking van de benoeming van John Elkann tot de nieuwe voorzitter van de groep. Hij volgt Luca Cordero di Montezemolo op.

John Elkann (33), kleinzoon van wijlen Gianni Agnelli, is al de baas van Exor, de holdingmaatschappij van de familie Agnelli die dertig procent van Fiat in handen heeft. De promotie van Elkann tot voorzitter – hij was al vice-voorzitter – is bedoeld om de band met ceo Sergio Marchionne te versterken, zo meldt The Financial Times. Marchionne blijft gewoon het bedrijf dag tot dag runnen en hij zal ook de nieuwe strategie ten uitvoer brengen.

Luca di Montezemolo heeft het gisteren opnieuw ontkend maar er zijn in Italië veel speculaties dat hij van plan is de politiek in te gaan en klaar te zijn op het moment dat Sylvio Berlusconi (73) eens besluit er een punt achter te zetten. De aandelen van Fiat zijn gisteren al gestegen met negen procent, op basis van speculaties dat Marchionne zal bekendmaken dat de autodivisie van de andere industriële tak (Iveco, Case New Holland en Ferrari-Maserati) zal worden afgescheiden, mogelijk in combinatie met een bod op Chrysler waarvan Fiat op dit moment twintig procent in handen heeft. Aansluitend zouden de autodivisie van Fiat en Chrysler dan worden samengevoegd. Het aandeel van Exor, ofwel de familie Agnelli, in de nieuw gevormde groep zou dan wel minder groot zijn.

Marchionne heeft afgelopen november een vijfjarenplan gepresenteerd waarin hij beloofde de verkopen in Amerika zo ongeveer te verdubbelen tot 2,8 miljoen eenheden. Hij wil ook in 2014 een operationele winst boeken van vijf miljard euro.  

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding