Opel-fabriek Antwerpen dicht tot 25 mei

De grote Opel-fabriek in Antwerpen, die binnen afzienbare tijd toch al gesloten wordt, ligt vanaf nu tot 25 mei stil. De arbeiders zijn na een spontane staking op woensdag als protest tegen het gebrek aan communicatie rond het sociale plan niet meer aan het werk gegaan.

De rest van de week hebben ze ook vrij gekregen, volgende week werd er rond Hemelsvaartdag toch al niet gewerkt en de week daarop staan er nog meer werkloosheidsdagen ingepland. De werknemers worden tijdens deze periode wel op het bedrijf verwacht om meer informatie te krijgen over hun individuele afvloeingsregeling. Op basis daarvan kunnen ze besluiten of ze nu al opstappen of de ‘officiële’ sluiting van het bedrijf afwachten. Eigenaar General Motors heeft al eerder gezegd te verwachten dat twaalfhonderd van de 2,6 duizend huidige werknemers de aangeboden premies opstrijken en eind juni op zullen stappen. GM gaat dan ook samen met de regering en de bonden op zoek naar een nieuwe investeerder voor het bedrijf. Wordt die niet op tijd gevonden, dan gaan in september de poorten definitief op slot.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel-fabriek Antwerpen dicht tot 25 mei - Automobielmanagement.nl

Opel-fabriek Antwerpen dicht tot 25 mei

De grote Opel-fabriek in Antwerpen, die binnen afzienbare tijd toch al gesloten wordt, ligt vanaf nu tot 25 mei stil. De arbeiders zijn na een spontane staking op woensdag als protest tegen het gebrek aan communicatie rond het sociale plan niet meer aan het werk gegaan.

De rest van de week hebben ze ook vrij gekregen, volgende week werd er rond Hemelsvaartdag toch al niet gewerkt en de week daarop staan er nog meer werkloosheidsdagen ingepland. De werknemers worden tijdens deze periode wel op het bedrijf verwacht om meer informatie te krijgen over hun individuele afvloeingsregeling. Op basis daarvan kunnen ze besluiten of ze nu al opstappen of de ‘officiële’ sluiting van het bedrijf afwachten. Eigenaar General Motors heeft al eerder gezegd te verwachten dat twaalfhonderd van de 2,6 duizend huidige werknemers de aangeboden premies opstrijken en eind juni op zullen stappen. GM gaat dan ook samen met de regering en de bonden op zoek naar een nieuwe investeerder voor het bedrijf. Wordt die niet op tijd gevonden, dan gaan in september de poorten definitief op slot.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding