De nettowinst bedroeg 865 miljoen dollar. Vorig jaar leed GM in dezelfde periode nog een verlies van bijna 6 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2009 was er een tekort van 3,4 miljard dollar. Concurrent Ford verdiende in de afgelopen 3 maanden 2,1 miljard dollar.

De omzet ging bij GM met 40 procent omhoog naar 31,5 miljard dollar. De productie wereldwijd lag 57 procent hoger dan vorig jaar. Daarnaast was er sprake van een positieve kasstroom van 1 miljard dollar. Een domper vormden de activiteiten in Europa. Daar leed General Motors afgelopen kwartaal een verlies van 500 miljoen dollar.

General Motors maakte vorig jaar met hulp van de Amerikaanse overheid een doorstart na een faillissement. De staat investeerde zo’n 50 miljard dollar in de befaamde autofabrikant en kreeg een belang van circa 61 procent in GM. De in het afgelopen kwartaal behaalde resultaten tonen aan dat General Motors op schema ligt om in het vierde kwartaal van dit jaar weer een beursnotering aan te vragen. Gebeurt dit, dan kan de Amerikaanse overheid zijn geld weer terug verwachten. Overigens heeft General Motors inmiddels al weer 8,2 miljard dollar teruggeboekt naar de rekening van de Amerikaanse overheid.

Bron: Autointernationaal.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding