Mercedes levert onderdelen aan Finland

Daimler AG en truckfabrikant Oy Sisu Auto Ab uit Karjaa in Finland hebben een intentieverklaring getekend voor de levering van vrachtwagencomponenten van Mercedes-Benz aan Sisu.

Afhankelijk van een positieve uitkomst van een technisch haalbaarheids-onderzoek zal Mercedes-Benz Trucks vanaf 2010 jaarlijks voor tweehonderd tot vierhonderd voertuigen componenten aan Finland leveren. Chassis, assen en aandrijfassen voor trucks die worden ingezet in de bosbouw en de bouwsector zijn afkomstig van Sisu; de cabine, de motor en de versnellingsbak zijn componenten van de Mercedes-Benz Actros. De zware trucks worden bij Sisu geassembleerd en in Finland onder de merknaam Sisu verkocht. Het haalbaarheidsonderzoek zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2010 worden afgerond.

De verkoop in Finland gebeurt via het netwerk van Veho Commercial Vehicles. De Veho Group Oy Ab importeert al sinds 1939 Mercedes-Benz personen- en bedrijfswagens en verkoopt in Finland daarnaast ook Fuso Canter en Setra Bussen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes levert onderdelen aan Finland - Automobielmanagement.nl

Mercedes levert onderdelen aan Finland

Daimler AG en truckfabrikant Oy Sisu Auto Ab uit Karjaa in Finland hebben een intentieverklaring getekend voor de levering van vrachtwagencomponenten van Mercedes-Benz aan Sisu.

Afhankelijk van een positieve uitkomst van een technisch haalbaarheids-onderzoek zal Mercedes-Benz Trucks vanaf 2010 jaarlijks voor tweehonderd tot vierhonderd voertuigen componenten aan Finland leveren. Chassis, assen en aandrijfassen voor trucks die worden ingezet in de bosbouw en de bouwsector zijn afkomstig van Sisu; de cabine, de motor en de versnellingsbak zijn componenten van de Mercedes-Benz Actros. De zware trucks worden bij Sisu geassembleerd en in Finland onder de merknaam Sisu verkocht. Het haalbaarheidsonderzoek zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2010 worden afgerond.

De verkoop in Finland gebeurt via het netwerk van Veho Commercial Vehicles. De Veho Group Oy Ab importeert al sinds 1939 Mercedes-Benz personen- en bedrijfswagens en verkoopt in Finland daarnaast ook Fuso Canter en Setra Bussen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding