Daarnaast wordt voor de autodivisie een winstmarge van meer dan vijf procent voorzien.

BMW spreekt in een tussentijds ad-hoc bericht van verbeterde omstandigheden op de internationale markten. Dat wordt nog eens versterkt door de goede vraag naar nieuwe modellen zoals de BMW 5 Serie en de BMW X1. Op grond daarvan verwacht het bedrijf veel betere cijfers over het tweede kwartaal en daarmee ook over het hele jaar. Die kwartaalcijfers zelf worden op 3 augustus bekend gemaakt.

BMW maakt bij dat alles echter wel een kanttekening: ‘’Gegeven het feit dat er in de tweede jaarhelft een aantal economische risico’s blijft bestaan is de nieuwe voorspelling gebaseerd op de voorwaarde dat het economisch herstel aanhoudt en dat de algemene zakelijke omstandigheden niet verzwakken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding