De Wilmington Assembly Plant in het zuiden van Californië is aangekocht van Motors Liquidation Company. Die holdingmaatschappij is opgericht bij het faillissement van General Motors Corporation. De aankoop is ondersteund door een lening van 529 miljoen dollar van het Amerikaanse ministerie van energie. De fabriek in Wilmington wordt de thuisbasis van project Nina, de tweede lijn van plug-in hybrides van Fisker. De fabrikant denkt er tweeduizend banen mee te scheppen en men verwacht de helft van de productie te gaan exporteren. Fisker kondigde de aankoop al aan in oktober vorig jaar.

Fisker Automobile is opgericht in 2007 om de designkwaliteiten van Fisker Coachbuild en van de kennis van elektrische powertrains van Quantum Fuel Systems Technologies naar een hoger plan te tillen. De oprichters van Fisker Coachbuild zijn Henrik Fisker en Bernhard Koehler. Henrik Fisker was eerder onder meer designdirecteur van Aston Martin. Koehler heeft onder meer concept cars gecreëerd voor Aston Martin, BMW en Mini.

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding