De Mioveni-fabriek in het Roemeense Pitesti heeft een jaarcapaciteit van driehonderdduizend eenheden en biedt geen ruimte om naast de Duster en de nog te introduceren zevenpersoons versie Kanjara nog andere modellen te bouwen. Onder de codenaam X52 werkt Dacia momenteel aan de nieuwe Logan. Eigenlijk is het ontwerp af, waardoor er onderhandeld kan gaan worden met toeleveranciers. Daaronder zijn 54 Roemeense bedrijven en 134 komen van buiten de landsgrenzen.

Details over het nieuwe model zijn bijna niet te melden. Zelfs de benaderde bedrijven hebben zeer summiere informatie gekregen over het nieuwe model. Alleen Elba Timisoara, dat de verlichting mag gaan leveren, weet dat daarvoor led-technologie gaat worden gebruikt. Vanzelfsprekend zullen de huidige motoren geschikt worden gemaakt voor de Euro5 emissie-eisen. (autointernationaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding