Mahindra is namelijk aangewezen als de ‘preferred bidder’ en heeft daardoor als enige overnamekandidaat tot november de tijd gekregen om een meerderheidsbelang in de Zuid Koreaanse collega te verwerven. Het is niet bekend hoeveel Mahindra exact over heeft voor SsangYong. Vermoedelijk gaat het om een bedrag van om en nabij de 324 miljoen euro. De definitieve verkoopprijs zal in oktober worden bepaald, nadat Mahindra uitgebreid de boeken van SsangYong heeft kunnen in zien. De Indiërs moeten op hun beurt aan de curatoren van SsangYong uitleggen hoe zij de overname willen financieren en welke plannen zij met het automerk hebben. SsangYong is voor Mahindra vanwege diens internationale distributiewerk interessant, maar ook omdat de SUV modellen van de Zuid Koreaanse fabrikant technisch geavanceerder zijn dan de eigen modellijn. SsangYong was gedwongen om in februari vorig jaar uitstel van betaling aan te vragen nadat de vraag naar haar auto’s was ingestort. Dit jaar trekken de verkopen weer aan en kon de afzet met 43.881 eenheden in de eerste 7 maanden worden verdrievoudigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding