Mahindra laat weten een memorandum of understanding getekend te hebben met SsangYong voor het verwerven van een meerderheidsaandeel in de Zuid-Koreaanse autofabrikant. Details over de overeenkomst werden niet vrijgegeven. Zuid-Koreaanse media schatten de prijs voor het meerderheidsbelang op een bedrag tot 500 miljard won (419 miljoen dollar).

Het voorlopige akkoord zal worden gevolgd door een gedetailleerd proces van due diligence (boekenonderzoek) en het afsluiten van de definitieve overeenkomsten, naar verluidt. Volgens SsangYong, de kleinste van de vijf Zuid-Koreaanse autofabrikanten, zal de deal naar verwachting in november rondgemaakt kunnen worden. SsangYong vroeg en kreeg in februari 2009 uitstel van betaling. De autofabrikant heeft twee fabrieken in Zuid-Korea en heeft 4,8 duizend werknemers.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding