Dit bericht is gepubliceerd door de website van de locale overheid van Jiading. De Chinese eigenaar van Volvo, Zhejiang Geely Holding Group Co.,  heeft hiervoor toestemming gevraagd van de centrale overheid. Na publicatie is er een verklaring van Volvo gekomen, waarin staat dat nog niet is besloten in welke plaats de fabriek en het R&D center zullen komen.

Momenteel worden de Volvo S40 en de verlengde S80 gebouwd in Chongqing, waar Ford, de voormalige eigenaar van Volvo, verschillende modellen bouwt in een samenwerkingsverband met Changan Automobile Co. De nieuwe fabriek zou in 2012 van start moeten gaan met de assemblage van de C30 en de V70 stationwagen en zal een jaarlijkse capaciteit hebben van driehonderdduizend exemplaren.

Met de bouw van het nieuwe R&D-center zal al in maart of april 2011 worden begonnen. Het zal een totale oppervlakte beslaan van honderdduizend vierkante meter en zal de tweede helft van 2012 operabel moeten zijn. Op de locatie komt ook een museum dat de historie van Volvo Car Corporation zal laten zien.

Volvo’s nieuwe ceo Stefan Jacoby, zei eerder dat hij Volvo hoger in de markt wil plaatsen.

Geely is van plan de jaarlijkse productie van Volvo wereldwijd te verdubbelen.