Het uit meer dan 450 ex-werknemers bestaande collectief beweert dat de voormalige eigenaar van Chrysler voor hun pensioenen garant moet staan. Dat pensioen hebben zij met het faillissement van de Amerikaanse autofabrikant vorig jaar verloren. De groep diende vrijdag een gezamenlijke klacht in bij de rechtbank in Wayne County in de staat Michigan.

Ook van het investeringsfonds Cerberus vragen de ex-werknemers geld. De beleggingsmaatschappij had de controle over Chrysler verworven in 2007, waarbij Daimler 80,1 procent van zijn aandelen overdroeg. De met staatshulp geredde Amerikaanse autofabrikant zelf blijft nadrukkelijk van vorderingen bespaard. “Iedereen die betrokken is bij deze actie houdt van dit bedrijf”, aldus advocaat Sheldon Miller. “Iedereen wil dat Chrysler een succesvolle doorstart maakt”.

 

De autofabrikant Chrysler krabbelt (met hulp van Fiat) langzaam overeind uit de zware crisis en het bijna-faillissement. De verkopen stijgen en het breakeven-punt komt dichterbij. Experts hebben vertrouwen in het herstel bij Chrysler maar zeggen dat de moeilijkheden nog niet definitief overwonnen zijn.