Dit is in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd en bekendgemaakt door Norbert Reithofer en Philippe Varin, de topmannen van beide ondernemingen. De componenten zullen gezamenlijk worden ontwikkeld en geproduceerd, terwijl ook gezamenlijk onderdelen worden ingekocht. Hierdoor zullen beide ondernemingen ook in staat zijn de belangrijkste elementen voor de elektrificatie van auto’s te standaardiseren.

Wat dat betreft, zal volgens Reithofer de samenwerking een belangrijke bijdrage leveren aan een concurrerende kostenstructuur, terwijl het ook een volgende belangrijke stap betekent op weg naar duurzame mobiliteit. "Wij zijn verheugd onze langdurige samenwerking uit te breiden", aldus Varin. "De combinatie van de expertise van beide partners op het gebied van hybride technologie zal duidelijk voordelen geven ten opzichte van de concurrentie." Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële details van de samenwerkingsovereenkomst openbaar te maken.

BMW en PSA hebben al enige tijd een succesvolle samenwerking op het gebied van motoren. In februari van dit jaar zijn beide bedrijven overeengekomen samen de volgende generatie te ontwikkelen van de viercilinder benzinemotor die aan de EU6-regelgeving moet voldoen. Die huidige generatie ervan wordt gebruikt voor een aantal modellen van Mini, Peugeot en Citroën.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding