De auto’s hebben een defect aan "de buis die remvloeistof moet bevatten", zo meldt een woordvoerster. De actie komt een dag nadat Toyota 1,5 miljoen wagens terug heeft geroepen vanwege een soortgelijk defect. De betrokken buizen van beide Japanse merken komen van dezelfde leverancier, Advics uit Ohio.

Door het mankement zouden de auto’s slecht kunnen remmen. Tot dusver zijn geen ongevallen bekend, aldus Honda. De terugroepactie betreft de modellen Acura RL (bij ons verkocht als Legend) en Odyssey die in 2005 tot 2007 zijn gemaakt in de Honda fabriek in het Japanse Saitama. De meeste van deze auto’s zijn geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Eigenaren krijgen bericht over gratis reparatie van het buisje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding