De hybride gezinswagen zet daarmee weer een nieuw verkooprecord neer. Werden vorig jaar 404.200 stuks van de Prius verkocht, deze maand passeerde Toyota dat aantal al. Daarmee is de Prius de populairste hybride auto wereldwijd.

Ondanks het feit dat concurrent Honda zich steviger is gaan roeren in het betreffende marktsegment, neemt de afzet van de Prius gestaag toe. In 2008 lag de wereldwijde afzet namelijk op 285.700 exemplaren.

In Nederland ging de Prius dit jaar al 7.434 keer over de toonbank versus 2.336 orders voor de Honda Insight. Ook in Japan blijft de Prius ongekend populair: de hybride auto voert al 17 maanden de verkoopranglijst op de thuismarkt aan. Vorige maand nam de afzet ten opzichte van september 2009 wel af. Reden hiervoor is het afschaffen van de subsidie op zuinige automodellen door de Japanse overheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding