GM heeft de uitgiftekoers voor de gewone aandelen bepaalt op 33 dollar waarmee die 15,8 miljard opleveren. Daarnaast gaat er ook nog een pakket voorkeursaandelen naar de beurs. De gewone aandelen zijn ver overtekend zodat verwacht wordt dat de koers op Wall Street bij de eerste notering op donderdagmiddag (Europese tijd) flink omhoog zal gaan.

Met de beursgang verlaagt de Amerikaanse staat haar belang in GM van 61 procent naar 33,3 procent. Analisten wijzen er echter op dat de koers nog zeker moet verdubbelen wil Washington ook alle aan GM verstrekte staatssteun er uit krijgen. Bovendien is lang niet iedereen er zeker van dat het nieuwe GM ook de winsten kan opleveren die soms worden verwacht. Een van de risico’s is bovendien dat de machtige vakbond UAW (United Auto Workers) zodra het echt beter gaat weer harde eisen gaat stellen, om de rond het faillissement gedane concessies terug te halen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding