SsangYong stond na een faillissement begin 2009 in de etalage. Eerder liet ook onder meer Renault blijken belangstelling te hebben voor de Zuid-Koreaanse autobouwer maar in augustus werd Mahindra al aangewezen als preferred bidder. Het bedrijf heeft de faillissementsrechter in Seoel meegedeeld dat de deal waarschijnlijk in maart 2011 afgerond zal kunnen zijn. Ssangyong werd voorheen gecontroleerd door het Chinese autobedrijf SAIC uit Shanghai.

Het Indiase bedrijf hoopt met de aankoop zijn positie op de internationale automarkten verder te kunnen versterken en zo minder afhankelijk te worden van de thuismarkt. De bedoeling is daarbij ook Ssangyong met een reeks nieuwe modellen erweer bovenop te helpen. Bovendien kan Mahindra gebruikmaken van door Ssangyong gebouwde motoren, met name voor nieuwe modellen voor de Amerikaanse markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding