Maar Volvo wil eerst een gedegen businessplan schrijven voordat er over een dergelijke expansie besluiten worden genomen, zo schrijft de Financial Times. Het conflict maakt nog eens duidelijk hoe moeilijk het voor westerse bedrijven kan zijn om onder een Chinees management te werken. Bij de overname van Volvo in maart hebben de Chinezen nog beloofd dat Volvo onafhankelijk zou blijven maar om de overname te financiering kreeg Geely wel steun van twee steden in China die kennelijk een toezegging op zak hebben dat er dan ook snel een Volvo-fabriek wordt gevestigd.
Volvo voert in China op dit moment alleen de S40 en een versie van de S80 en is met dertigduizend auto’s maar een onbetekenende partij op de Chinese miljoenenmarkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding