In plaats hiervan zullen deze auto’s net als bij ons Chevrolet gaan heten. General Motors heeft aangegeven dat in de toekomst de meerderheid van de modellen ook in Zuid Korea als Chevrolet verkocht zal gaan worden. Op exportmarkten, Vietnam uitgezonderd, was de naamswisseling al eerder doorgevoerd.

Het omdopen van de Winstorm/Captiva valt samen met de facelift van de SUV. De Tosca/Epica zal in de loop van 2011 worden afgelost door een nieuwe editie van de Amerikaanse Malibu; in Nederland verdwijnt deze sedan dan overigens van de markt wegens gebrek aan belangstelling.
Andere modellen die komend jaar onder Chevrolet label op de Zuid Koreaanse markt zullen worden geïntroduceerd zijn de Orlando, de tweede generatie Aveo en de Camaro. Het autoconcern zal komend jaar 7 nieuwe modellen in Zuid Korea introduceren. Tot aan de modelwisseling blijven een aantal types Daewoo heten. Het gaat hierbij onder andere om de Spark (lokaal Matiz Creative genaamd) en de Cruze (Lacetti Premier).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding