Toeleveranciers van het concern kunnen de sterk toegenomen vraag nauwelijks aan. "We hebben te maken met een luxeprobleem: hoe krijgen we de onderdelen op tijd", zo laat Daimler topman Dieter Zetsche in een vraaggesprek weten. Volgens de bestuursvoorzitter moeten klanten die bijvoorbeeld een Mercedes-Benz C-klasse bestellen, tot drie maanden geduld hebben.

Het gaat al langer erg goed met de onderneming, vooral door de sterke vraag uit Azië naar luxe auto’s. Daimler stelde in oktober zijn verwachting voor de operationele winst voor 2010 naar boven bij tot meer dan zeven miljard euro. Het was de derde keer dit jaar dat de prognose van het bedrijf opwaarts werd bijgesteld. "Wij hebben geen twijfels over onze doelstelling. November is ook weer een goede maand geweest en de eerste resultaten van december zijn ook uitstekend", aldus Zetsche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding