Merkchef Winfried Vahland deed deze uitspraak tijdens een interview met de Tsjechische krant Hospodarske Noviny. In 2016 wil Skoda wereldwijd 1,5 miljoen auto’s verkopen, dit jaar zal de teller uitkomen op circa 750.000 exemplaren. Ten opzichte van het crisisjaar 2009 is daarmee sprake van een stijging van afgerond 10 procent. Skoda verwacht fors te kunnen groeien door de diverse ontwikkelingen op de automarkt. Europeanen willen goedkoper rijden en dat speelt Skoda als ‘semi budgetmerk’ in de kaart.

Verder zal Skoda in Rusland, China en India een nieuwe budgetsedan lanceren. Deze moet in 2012 op de markt komen. Het merk denkt in Europa sterk te kunnen scoren met een eigen variant van de nieuwe Volkswagen Lupo. Skoda krijgt daarmee eindelijk een stadsauto in haar gamma. Het model zal wat goedkoper worden dan zijn Duitse zuster en arriveert zomer 2012 bij de dealers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding