"Ik denk dat we best kunnen zeggen dat we kijken of we de ontwikkeling van een aantal modellen kunnen versnellen," zei hij. Omdat r&d ongeveer een jaar heeft stilgelegen, lopen GM’s grote pick-ups and grotere sedans zoals de Chevrolet Impala achter op het industriegemiddelde als het gaat om modelvernieuwingen. Maar Akerson zei niet welke auto’s hij precies bedoelt. Wel zei hij dat 2012 en 2013 kritieke jaren zullen zijn in de VS. Het is geen geheim dat hij wil dat zijn bedrijf de productie verhoogt van de Chevrolet Volt. Ook wil hij nieuwe varianten van de Volt uitbrengen, zoals een hatchback en een mpv. De Volt is echter al een hatchback en aangenomen mag worden dan Akerson met een mpv een kleine cross-over bedoelt. GM moet, volgens Akerson, met de Volt in de komende drie jaar geld verdienen. Hij zou graag een hybride of elektrische versie hebben bij elke GM-divisie.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding