Audi en Voith gaan samenwerking aan

Audi en Voith GmbH gaan een samenwerking aan om de serieproductie van met koolstofvezel versterkte materialen dichterbij te brengen.

Daartoe ontwikkelen Audi en Voith ondermeer een verregaand geautomatiseerd productieproces. De focus van de samenwerking tussen Audi en Voith ligt op de verdere ontwikkeling van een geautomatiseerd massaproductieproces van met vezels versterkte materialen. 

Audi en Voith richten zich niet alleen op het productieproces van ‘conventionele’ met vezel versterkte kunststof, maar ook op ontwikkeling en productie van nieuwe hightech materialen. Het gebruik hiervan heeft grote voordelen. De innovatieve materialen zijn efficiënt, sterk en uitzonderlijk licht. Audi maakt al lange tijd gebruik van met vezels versterkte kunststof, bijvoorbeeld in de R8 en de RS3. Door de samenwerking met Voith komen de voordelen voor grote volumes in beeld. 

In eerste instantie gaat hetj om specifieke projecten. Een belangrijk, bijkomend aandachtspunt is de recyclebaarheid van deze ‘nieuwe materialen’. Op dat gebied werken Audi en Voith nauw samen. Voith heeft jarenlange ervaring bij de toepassing van CRFP. Bij Audi behoort lichtgewicht architectuur tot de belangrijkste technologische pijlers. Dat komt vooral tot uiting in de door Audi ontwikkelde Space Frame technologie. Audi past nieuwe materialen als CRFP al jaren op relatief kleine schaal toe. Door de samenwerking met Voith kan het grote potentieel van lichtgewicht materialen optimaal worden benut.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi en Voith gaan samenwerking aan - Automobielmanagement.nl

Audi en Voith gaan samenwerking aan

Audi en Voith GmbH gaan een samenwerking aan om de serieproductie van met koolstofvezel versterkte materialen dichterbij te brengen.

Daartoe ontwikkelen Audi en Voith ondermeer een verregaand geautomatiseerd productieproces. De focus van de samenwerking tussen Audi en Voith ligt op de verdere ontwikkeling van een geautomatiseerd massaproductieproces van met vezels versterkte materialen. 

Audi en Voith richten zich niet alleen op het productieproces van ‘conventionele’ met vezel versterkte kunststof, maar ook op ontwikkeling en productie van nieuwe hightech materialen. Het gebruik hiervan heeft grote voordelen. De innovatieve materialen zijn efficiënt, sterk en uitzonderlijk licht. Audi maakt al lange tijd gebruik van met vezels versterkte kunststof, bijvoorbeeld in de R8 en de RS3. Door de samenwerking met Voith komen de voordelen voor grote volumes in beeld. 

In eerste instantie gaat hetj om specifieke projecten. Een belangrijk, bijkomend aandachtspunt is de recyclebaarheid van deze ‘nieuwe materialen’. Op dat gebied werken Audi en Voith nauw samen. Voith heeft jarenlange ervaring bij de toepassing van CRFP. Bij Audi behoort lichtgewicht architectuur tot de belangrijkste technologische pijlers. Dat komt vooral tot uiting in de door Audi ontwikkelde Space Frame technologie. Audi past nieuwe materialen als CRFP al jaren op relatief kleine schaal toe. Door de samenwerking met Voith kan het grote potentieel van lichtgewicht materialen optimaal worden benut.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding