De autofabrikant moest haar fabrieken sluiten als gevolg van de aardbeving en daaropvolgende tsunami. Het energietekort dat optrad dwong ook andere grote concerns, zoals Panasonic en Sony, de productie in Japan stil te leggen.
De fabrieken die reserveonderdelen maken worden weer opgestart, zo maakte Toyota vandaag bekend. Alle fabrieken die nieuwe Toyota’s in elkaar zetten blijven tot 22 maart gesloten: tot nu toe zijn er door de ramp 40.000 minder auto’s geproduceerd.
Het bericht dat Toyota een deel van de productie hervat, leidde tot een opleving op de beurs: het aandeel van de autofabrikant steeg met 9,1%, terwijl het de afgelopen twee dagen was gedaald met 15%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding