De raad van bestuur kan nu de plannen afronden om van de fabriek een volwaardige productiefaciliteit te maken, inclusief een assemblagelijn voor de carrosserie en een spuiterij. De productie van de Cajun zal ten minste duizend nieuwe banen met zich meebrengen en bovendien extra banen in de Porsche-fabrieken in Zuffenhausen en Weissach. Onder voorbehoud van toestemming van de autoriteiten, zal dit jaar nog worden begonnen met de bouw van de fabriek op het vierhonderd hectare grote terrein.

In de moderne fabriek in Leipzig wordt sinds de opening in 2002 de Cayenne gebouwd. Na de eerste uitbreiding wordt er sinds 2009 de Panamera gebouwd. Porsche heeft tot nu to rond 280 miljoen euro in Leipzig geïnvesteerd.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding