Dat voorspellen Duitse analisten. Niet alleen Japanse fabrieken ondervinden problemen met de productie, ook autoproducenten in de rest van de wereld zien de voorraad reserve-onderdelen krimpen. 

De analisten van Deutsche Securities hebben slechte vooruitzichten voor Japanse autofabrikanten: zo wordt de winstverwachting van Toyota verlaagd met 80 procent. Ook bij andere Japanse autobouwers is die verwachting naar beneden bijgesteld. 

Toyota heeft de productie in Japan vandaag weer voorzichtig opgepakt met de bouw van hybride modellen. Honda begint pas volgende week weer en Suzuki start morgen met produceren in drie Japanse fabrieken. 

Niet alleen Japanse merken zijn in de problemen gekomen door de ramp: zo schroefde PSA Peugeot Citroën de productie terug door een gebrek aan onderdelen. Concurrent Renault maakte om dezelfde reden bekend tijdelijk 20 procent minder auto’s te maken. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding