De afzet daalde van 13.560 naar 12.704 exemplaren: een fors verlies van marktaandeel. Hoewel de Fiesta wel in de lift zat is dit model toch de boosdoener, met een afzetgroei van iets meer dan 10 procent in maart. Fiat verkocht bijna zeven keer zoveel exemplaren van de Punto. De verklaring: de Italiaan is wel in wegenbelastingvrije uitvoering te koop, de Fiesta niet.

Ford garandeert nu dat de vernieuwde Fiesta Econetic wel BPM-vrij is. De precieze uitstoot van het aangepaste model, dat op de AutoRAI zijn debuut beleeft, is nog niet bekend. De prijs van de belastingvrije nieuweling volgt in een later stadium. Vanaf juli staat de Fiesta Econetic zowel in 3 als in 5-deurs tenue bij de vaderlandse dealers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding