Het hoofdkantoor van Inalfa blijft in Venray, net als de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling en de productielocatie. BHAP heeft als voorwaarde gesteld dat het huidige management aanblijft. In Venray werken 653 mensen, van wie 202 uitzendkrachten. Wereldwijd heeft Inalfa 2100 werknemers en een omzet van 415 miljoen euro. Inalfa verwacht in de toekomst 45 procent van de omzet in Azië te maken. Het bedrijf is pas sinds 2006 in China actief. Daar startte het in 2007 een fabriek in Iantai. Volgens plan worden er de komende tijd twee nieuwe productielocaties gebouwd.

BHAP in Peking is een leverancier van onderdelen aan de automobielindustrie, met een omzet van 900 miljoen euro. De overnamesom is niet bekendgemaakt. BHAP verschaft Inalfa niet alleen toegang tot de Aziatische markt, maar is ook een rijke moeder die kan zorgen dat de zonnedakenfabrikant op innovatief gebied een vooraanstaande rol kan blijven spelen. Voor BHAP is Inalfa interessant omdat het bedrijf de nummer twee ter wereld is, na Webasto. Tevens dient Inalfa als bruggenhoofd naar Europa en Amerika, waar het concern nog geen vestiging heeft. Volgens industriebank LIOF is de overname, voor zover bekend, een van de grootste Chinese investeringen in Nederland.

De Chinezen roeren zich steeds vaker op de Europese automarkt. Eerder in april kwam de Duitse toeleverancier aan de auto-industrie Preh in handen van Joyson uit China. Vorig jaar zomer werd het Zweedse Volvo overgenomen door het Chinese Geely. (Bronnnen: Dagblad De Limburger, Het Financieele Dagblad)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding