Dat bericht het Duitse tijdschrift Wirtschafswoche, op basis van een aanklacht van het advocatenkantoor CLLB uit München, dat grote Duitse aandeelhouders vertegenwoordigd.  

Volgens de investeerders is schade ontstaan nadat Porsche probeerde Volkswagen over te nemen. Leden van de raad van toezicht van Volkswagen zouden hebben geweten dat Porsche de aandelenmarkt destijds gemanipuleerd heeft, maar die inside information niet zonder meer algemeen bekend hebben gemaakt en dat is in strijd met de wet. Porsche en Volkswagen wijzen de beschuldigingen als ‘onhoudbaar’ van de hand. Volgens het bericht zou de aanklacht voor september worden ingediend bij de rechtbank van Braunschweig. De exacte grootte van de schade die de fondsen willen verhalen, staat nog niet vast.

Men zou belangrijke managers en politici als getuigen willen opvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om de voormalige ceo van Porsche, Wendelin Wiedeking, en VW-topman Martin Winterkorn en zijn voorzitter van de raad van toezicht Ferdinand Piëch. Ook bondspresident Christian Wulff (destijds nog minister-president van de deelstaat Niedersachsen) zou als getuige worden opgevoerd. (bron: WiWo)

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding