Dat liet woordvoerder Daniel Barr weten aan het ANP. Spyker heeft een deal gesloten met het Chinese Hawtai, dat voor 120 miljoen euro dertig procent van de aandelen wil verwerven. Maar de Chinese overheid moet er nog toestemming voor geven en ook het Zweedse National Debt Office van de Europese Investeringsbank moet het allemaal goed vinden. Al met al heeft Spyker zich voor de de overname van Saab van GM al in allerlei bochten moeten wringen om de zaak rond te krijgen, maar dat lukte uiteindelijk toch. Nadat de productie weer gestart was, ontstonden al snel problemen met de toeleveranciers die weigerden te leveren vanwege betalingsachterstanden.

Saab heeft snel veel geld nodig om zijn toeleveranciers te kunnen betalen. Hawtai zou behalve de investering van 120 miljoen ook een lening van dertig miljoen vertrekken om de acute problemen te kunnen oplossen. De fabriek van Saab in Trollhättan ligt al weken stil.

Spyker heeft ook nog een lening verworven van zijn aandeelhouder Gemini Investment Fund, dat al acht procent van de aandelen Spyker in handen heeft. Volgens de Zweedse woordvoerder heeft men vragen over zowel Hawtai als Gemini.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding