Dat zegt voorzitter Christer Palm van de Zweedse leveranciersorganisatie FKG donderdag tegen Dow Jones Newswires. "We zijn allemaal nerveus en bezorgd over de situatie", aldus Palm.

FKG schat in dat in Zweden ongeveer 3.000 werknemers bij verschillende leveranciers met blootstelling aan Saab werkzaam zijn. "Enkele van onze leden hebben bevestigd dat zij arbeidsovereenkomsten zullen opzeggen", zegt Palm. Hij voegt daar echter aan toe dat veel leveranciers aan de auto-industrie profiteren van toegenomen activiteit bij de Zweedse autoproducenten Volvo AB (VOLV-B.SK) and Scania AB (SCV-A.SK).

De productie bij Saab ligt al sinds begin april stil vanwege betalingsachterstanden aan leveranciers. Vorige week kondigde Spyker een financieringsovereenkomst ter waarde van EUR150 miljoen met de Chinese autoproducent Hawtai Motor Group Co aan, maar vandaag (donderdag) moest het bedrijf melden dat deze deal is afgeblazen.

"De overeenkomst met Hawtai ging te snel om waar te zijn. Financiering van een Chinese partner is lastige materie en ik ben hier al vanaf het begin sceptisch over geweest", stelt Palm. Hij voegt daaraan toe dat een faillissement voor Saab geen zinnige optie is om uitstaande schulden te innen. "Er is geen geld in het bedrijf, dus er valt niks te halen." Palm heeft zijn hoop nu gevestigd op de Russiche zakenman Vladimir Antonov, die eerder een belang hield in Spyker, maar dat moest opgeven bij de verkoop van Saab aan Spyker door General Motors Co (GM).

Bron: Dow Jones

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding