Dat zei bestuursvoorzitter Victor Muller van Spyker afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst in de Saab-fabriek in het Zweedse Trollhättan. Volgens Muller heeft het bedrijf voldoende financiële middelen om de periode tot de Chinese goedkeuring te overbruggen.

Eerder maakte Spyker bekend dat Pang Da voor EUR30 miljoen circa 1.300 Saabs zal afnemen en daarnaast voornemens is een belang van 24% te nemen in Spyker voor EUR65 miljoen.

Door de betaling van EUR30 miljoen was Saab afgelopen vrijdag (27 mei) in staat de productie te hervatten, nadat deze sinds 6 april had stilgelegen vanwege betalingsproblemen aan financiers.

De overeenkomst met Pang Da moet ook door de Zweedse overheid worden goedgekeurd. Muller verwacht deze toestemming binnen een maand, nadat de CEO donderdag een ontmoeting had met de Zweedse autoriteiten.

Spyker is ook nog in afwachting van EUR29 miljoen die het bedrijf wil opnemen uit een kredietfaciliteit van de Europese Investeringsbank. Muller stelt vrijdag (27 mei) geen idee te hebben wanneer dit bedrag op de rekening van Spyker wordt bijgeschreven.

Bron: RTL-Z/Dow Jones

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding