Het bedrijf wordt voor 29,9 procent eigenaar van Spyker, het moederbedrijf van Saab. Daarnaast heeft het eveneens Chinese Pang Da een belang van 24 procent in Spyker – een overeenkomst die al op 16 mei van kracht werd.

De drie partners hebben besloten een joint-venture op te richten voor de productie en distributie van Saabs. In die nieuwe onderneming heeft zowel Saab als Youngman een aandeel van 45 procent, terwijl de resterende tien procent eigendom wordt van Pang Da.

Victor Muller, CEO van Spyker en Saab Automobile, zegt dat de toetreding van de derde partij de financiële positie van Saab "aanzienlijk versterkt". Ook de financiering van Saab voor de middellange en lange termijn wordt er volgens hem mee veiliggesteld. Beide partners zijn, aldus Muller, "het best geschikt om het potentieel van Saab in China volledig te benutten."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding