Dit is 31 procent minder dan het afgelopen boekjaar dat op 31 maart eindigde. Toyota kampt nog steeds met de gevolgen van de aardbeving van 11 maart en de hierop volgende tsunami en kernramp. Door de stroomstoringen als gevolg van het uitvallen van de kernreactoren bij Fukushima en verstoringen in de aanvoerlijnen moest Toyota regelmatig de productie stilleggen, niet alleen in Japan maar ook in de VS, Europa, China en Australië. Toyota is van plan de productie in de tweede helft van dit jaar weer op te voeren. "En we willen de vaste kosten omlaag brengen en verdere kostenbesparingen doorvoeren, wat 300 miljard yen moet opbrengen", aldus Toyota bestuurder Satoshi Ozawa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding