Dat meldt Financial Times Deutschland. Hasford zou zo handelen uit protest tegen de Volkswagen-strategie. Hij verzet zich tegen ‘de opmars van Volkswagen bij de beursgenoteerde onderneming’. Hij zou zich groen en geel ergeren aan Ferdinand Piëch, die permanent in strijd met de code voor goed ondernemingsbestuur zou handelen. Piëch is de voorzitter van de raad van toezicht van zowel MAN als Volkswagen.

Bij de nieuwe verkiezing op de algemene aandeelhoudersvergadering zouden vertegenwoordigers van Volkswagen vijf van de acht stoelen bij MAN moeten gaan bezetten, terwijl Volkswagen nog maar dertig procent van de stemgerechtigde aandelen van MAN bezit. Van die vijf beoogde VW-vertegenwoordigers zouden er drie ook nog in de raad van toezicht van Scania zitten, zo meldt FTD. Dit wordt gezien als een schending van de code.     

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding