Swedish Automobile betaalt tien procent rente op jaarbasis en de conversiekoers van het aandeel is vastgesteld op 1,38 euro per aandeel. Swedish Automobile (Saab) kan op elk gewenst moment de lening aflossen en zal dat ook doen zodra het geld van de Chinese partners Pang Da en Youngman binnen is. Als gevolg van dit overbruggingskrediet van 25 miljoen euro plus de verkoop van de helft van het onroerend goed van Saab (28 miljoen) en de verkoop van ruim vijfhonderd auto’s (13 miljoen) heeft Saab deze week 66 miljoen euro aan financiering binnengehaald. Saab denkt nu binnen twee weken de productie te kunnen herstarten.

Victor Muller meldt in het bericht dat hij blij is dat deze middag (woensdag) de lonen over juni zijn betaald. "We bieden onze medewerkers onze welgemeende excuses aan. We zijn door een moeilijke periode gegaan de laatste weken en we hopen nu tot overeenstemming te kunnen komen met toeleveranciers. Onze financiering voor de middellange en lange termijn is veiliggesteld door de deals met Pang Da en Yougman, maar daarvoor is nog steeds toestemming nodig van de regering. Ik ga ervan uit dat die toestemming komt, en dan zal de Gemini-lening volledig worden terugbetaald."

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding