Volkswagen bezit nu 55,9 procent van het stemrecht bij MAN. In april steeg het belang van Volkswagen in MAN boven de dertig procent, waarna Volkswagen verplicht een overnamebod op de rest van het bedrijf moest doen. "Volkswagen is meer dan tevreden met het resultaat”, liet topman Martin Winterkorn weten. 

Volkswagen heeft ook een meerderheid van Scania in bezit. Volkswagen is van plan de vrachtwagenactiviteiten van MAN en Scania te laten fuseren met de eigen Volkswagen-truckdivisie. Het autoconcern uit Wolfsburg verwacht door de bedrijven te laten samenwerken op het gebied van inkoop, ontwikkeling en productie, jaarlijks tweehonderd miljoen euro te kunnen besparen. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding