Sinds de joint-venture Nanjing-Fiat drieënhalfjaar geleden stukliep, is Fiat niet meer actief geweest op de Chinese markt. Dat terwijl de ontwikkelingen in het Aziatische land sindsdien erg snel zijn gegaan, aldus Sistino tegenover Chinese Car News. 

Sistino ziet echter nog wel steeds potentie in China, vanwege de kleine auto’s en het groene imago. Verder gelooft het merk dat het een sterke overeenkomst heeft gesloten met Guangzou Automobile Compnay, de nieuwe Chinese partner. 

De eerste auto die de Italiaanse fabrikant in het Aziatische land uitbrengt is de Fiat 500. Sistino hoopt dat er van deze auto in een jaar 700 tot 10.000 exemplaren verkocht zullen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding