In die nieuwe functie zal hij rechtstreeks rapporteren aan Walter de Silva, de grote baas van de tekentafels in Wolfsburg. Donckerwolke maakt daarmee een kleine interne verhuizing, want tot vandaag was hij de huisdesigner van Seat – waar hij in 2005 van start ging.

Donckerwolke kwam in 1992 bij de Volkswagen Group, waar hij als exterieurdesigner voor Audi begon. Kort daarna maakte hij de overstap naar Skoda, waar hij slechts twee jaar actief was. De Belg keerde terug naar Audi (1996), voordat hij verkaste naar Lamborghini in 1998. Eerst als design project manager, later als Head of Design. Sinds 1995 werkt hij voor Seat.

Zijn opvolger bij Seat is Alejandro Mesonero-Romanos (43). Hij is sinds 1995 actief binnen Volkswagen waar hij aan verschillende Seat modellen werkte. In 2001 stapte hij over naar Renault. Zo was hij in 2009 nog designdirecteur van Renault Samsung Motors. Vanaf 1 augustus zal hij opnieuw gaan werken voor de Volkswagen Groep, nu dus voor Seat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding