Sleutel tot het succes is de gestage uitbreiding van het modellenpakket enerzijds en anderzijds de tegenvallende belangstelling voor concurrerende modellen als de Alfa Romeo MiTo en de Audi A1. 

Nog dit jaar zal een 2-zits Coupé aan het gamma worden toegevoegd en in 2012 komt de Roadster de gelederen versterken. Het jaar daarop kunnen we de Paceman verwachten; een 3-deurs coupéversie van de Countryman. Rond de jaarwisseling 2013/2014 zal de hatchback een nieuwe generatie in gaan. De huidige atmosferische 1.6 zal dan worden afgelost door een 1,2 liter 3 cilinder turbomotor van naar keuze 105 of 136 pk. Mini heeft ook plannen voor een nóg kleiner model, maar dat type is alleen rond te rekenen met een partner voor de ontwikkeling van het platform. Momenteel voert moeder BMW hierover gesprekken met andere fabrikanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding