Dit kwam vooral dankzij een sterke vraag uit China. De omzet kwam uit op 26,3 miljard euro; een stijging van 4,8 procent. De Mercedes-Benz-divisie haalde de hoogste winst ooit met 1,56 miljard euro, tegen 1,37 miljard een jaar eerder. Daimler voorspelt dat het de nettowinst van 2010 dit jaar ‘aanzienlijk zal overtreffen’.

De resultaten zijn volgens het bedrijf een weerspiegeling van een toegenomen vraag in alle divisies. Ondanks de recordwinst zijn de inkomsten in de afgelopen periode minder dan verwacht. Dit zou er volgens analisten op kunnen wijzen dat de vraag in opkomende markten begint af te nemen. Deze verwachting gaat met name op voor de Chinese automarkt, de grootste ter wereld. De omzetgroei bij Mercedes-Benz in China vertraagde tot acht procent in het tweede kwartaal van 82 procent in de periode januari t/m maart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding