Daarmee lijkt opeens een einde gekomen aan de tot voor kort sterke toename van de autoverkopen bij onze zuiderburen. In mei bijvoorbeeld was nog sprake van vijftien procent groei.

In totaal werden in België vorige maand 34.888 personenauto’s op kenteken gezet. Bij de motorfietsen was de verkoop een kwart minder dan in juli vorig jaar. Commercieel gezien doen de lichte bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton het veel beter dan de personenauto’s, gezien de toename in dit segment van meer dan elf procent. Niettemin blijft de autofederatie Febiac wat personenauto’s betreft optimistisch. Net als in juni wijst de organisatie op het feit dat juli dit jaar twee minder werkdagen telde dan een jaar geleden. Febiac stelt dat de totale verkopen in dit jaar nog steeds gelijk op gaan met 2010, toen een record werd neergezet.

Over de eerste zeven maanden van dit jaar komt in België nog altijd een plusje uit de bus. Na de daling van de afgelopen twee maanden is dat inmiddels niet meer dan een half procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding