Van de X1 gingen vorige maand 190 exemplaren meer over de toonbank dan van de Tiguan.

Toch was juli niet over de hele linie een eclatant succes voor BMW. Ook in de premiumklasse werd namelijk stuivertje gewisseld. Hier kwam de Mercedes CLS op 1, ten koste van de BMW 7-serie. Extra pijnlijk voor BMW is dat ook de S-Klasse van aartsrivaal Mercedes de 7-serie voorbijstak. En had in juni in de hogere middenklasse de 5-serie nog het goud in handen, in juli moest deze BMW genoegen nemen met het brons: Audi was vorige maand met zijn A6 in Duitsland populairder.

Wat Volkswagen in het SUV-segment verloor, won het terug inde middenklasse. de nieuwe Passat slaat goed aan bij onze oosterburen en verdringt achtereenvolgens de Mercedes C-klasse, BMW 3-serie, Audi A4 en at) en Opel Insignia. In de C-klasse blijven de VW Golf en Opel Astra ongenaakbaar. De BMW 1-serie lijdt onder de ophanden zijnde introductie van zijn opvolger, want in de verkoopstatistiek zakt hij van drie naar zeven. Nieuw op drie is nu de A-Klasse van Mercedes, gevolgd door de Ford Focus, Audi A3 en Skoda Octavia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding