Dit aantal zal waarschijnlijk nog toenemen.

Dat blijkt uit een gezamenlijk rapport van de vakbond UAW (United Auto Workers) en twee milieugroepen. Uit de nieuwe studie onder meer dan driehonderd bedrijven in 43 Amerikaanse staten en in het district Columbia (Canada) momenteel betrokken zijn in de productie van onderdelen of componenten die direct verband houden met brandstofverbruik.

 

Dat aantal zal alleen maar toenemen met het oog op de aangekondigde strengere milieueisen in de VS. Het gemiddelde brandstofverbruik moet daar naar 54,5 mpg in 2025. De staat Michigan staat bovenaan de lijst met 97 bedrijven/vestigingen en 38 duizend werknemers, gevolg door Ohio (28/14.000) en Indiana (30/12.000).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding