In het hart van de snelgroeiende automotive cluster investeert Peugeot 650 miljoen euro in een hypermoderne assemblagefabriek en met een startcapaciteit van 170 duizend eenheden met mogelijkheden voor verdere uitbreiding. Bovendien komt er een fabriek voor motoren en versnellingsbakken. Peugeot zegt ongeveer vijfduizend nieuwe mensen te zullen aannemen. Bovendien zal de fabriek een positieve invloed hebben op de toeleveranciers in de regio. De eerste regionaal geproduceerde Peugeot wordt in 2014 verwacht.

Topman Philippe Varin van Peugeot Citroën sprak van een nieuwe mijlpaal in de ‘continue wereldwijde expansie’  van Peugeot. "Wij zien India als een van de meest belangrijke en dynamische markten ter wereld. De voorspelling is dat het de derde markt van de wereld zal zijn in 2020." Gurajat zou een ‘businessvriendelijke’ omgeving zijn, met een uitstekende infrastructuur en een goede geografische positie voor de afzet in India.

Peugeot en Gurajat hebben ook een plan voor de start van een Automotive Skills Development Institute ter plekke. Dat zou nodig zijn om te kunnen voldoen aan de doelstelling van Peugeot om wereldwijd een constante kwaliteit van producteren, producten en service te kunnen leveren. Daar is goedgetraind personeel voor nodig. Peugeot zal een ‘zorgvuldig geselecteerd’ gamma van producten gaan leveren in India, aangepast op de locale markt. Peugeot zal ook present zijn op de Delhi Auto Expo van januari 2012.  

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding