Vorige week donderdag wees de rechter het verzoek van Saab voor bescherming tegen schuldeisers af. Volgens de rechtbank was uit de aanvraag van Saab niet duidelijk op te maken wanneer bijvoorbeeld Chinese investeringen het bedrijf zullen bereiken.

Als de aanvraag deze keer wel wordt gehonoreerd, krijgt die overeenkomst voorrang boven de faillissementsaanvragen van de bonden bij Saab. De bonden Unionen en Ledarna hebben maandag een aanvraag ingediend voor faillissement van Saab.

Swedish Automobile zei verder dat het verwacht dat de goedkeuring van de autoriteiten voor de investeringen van de Chinese bedrijven Pang Da en Youngman van 245 miljoen euro in Saab begin november kan worden afgerond.

Het bedrijf maakte ook bekend dat internationale banken interesse hebben getoond om de bestaande leningen van Saab over te nemen zodat het bedrijf extra liquiditeit ter beschikking krijgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding