De grootste vakbond, IF Metall, vroeg dinsdagmiddag faillissement aan. De bond van kantoorpersoneel deed dat al vorige week.

Saab zei dinsdag dat het bedrijf niet bankroet is, maar slechts tijdelijke liquiditeitsproblemen ondervindt. Die zullen voorbij zijn als de geplande investering van de Chinese firma’s Pang Da en Youngman binnen komen. Naar verwachting komt dat geld in november, als daarvoor de vergunningen zijn verstrekt door de Chinese overheid.

Verder meldt Saab de beslissing van de hogere rechtbank in Göteborg af te wachten over een reorganisatie van het bedrijf. Saab tekende beroep aan tegen een eerdere beslissing om de reorganisatie af te wijzen. Als de rechtbank het beroep gegrond verklaart, krijgt Saab de mogelijkheid 3 maanden in alle rust orde op zaken te stellen. Uitspraak hierover wordt aanstaande donderdag of vrijdag verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding