Dat ze soms tóch heel aardig uit de hoek kunnen komen bewees Autoverhuurder Sixt in een ironisch bedoelde advertentie. Sixt liet meerdere reclame-uitingen plaatsen waarop stond: ‘Lieve Grieken, Sixt accepteert weer Drachmes’. Deze spitsvondigheid vond echter weinig bijval in het met schulden beladen land. Integendeel zelfs.

Topman Eric Sixt ontving op het hoofdkantoor in München boze brieven. Ook werden versnipperde Sixt-kaarten toegestuurd. "Zelfs van de Griekse honorair consul." Het werd echter nog harder. "Onze mensen werden met de dood bedreigd. Om van de ‘reguliere’ Nazi-verwensingen maar niet te spreken."

Eric Sixt trok daaruit de conclusie dat hij zich in geen geval ooit nog met politiek zou inladen. In Der Spiegel verontschuldigde de 67-jarige Sixt zich tegenover het Griekse volk. De politiek geladen uitlatingen bleven echter niet lang achterwege toen hij tegenover de journalist meldde dat het toch wel duidelijk was dat Griekenland failliet was. "Men moet het land er eindelijk eens van overtuigen om de Eurozone te verlaten."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding