De e-mail ging over de afspraken tot samenwerking die zouden zijn gemaakt tussen Volkswagen en Suzuki en de bal ligt nu weer bij Suzuki. De beide ondernemingen hebben verklaard dat Volkswagen een e-mail heeft gestuurd naar de top van Suzuki met daarin een stellingname tegen het ultimatum  dat Suzuki in de afgelopen week stelde. Topman Osamu Suzuki heeft van Volkswagen geëist dat het verwijt wordt teruggenomen dat zijn concern de afspraken met betrekking om de levering van motoren zou hebben beschadigd.   

Volkswagen houdt vast aan de kritiek dat de Japanners in strijd met de overeenkomst uit 2009 hebben gehandeld door aandrijftechniek bij  ‘ vreemde merken’ in te kopen.  "Daaraan is niks veranderd volgens ons", zegt  men in Wolfsburg. Er is verder geen commentaar gegeven over de inhoud van de e-mail, behalve dan dat de Japanners het bericht als ‘niet commentaarwaardig’ hebben betiteld.

Volkswagen wil blijven vasthouden aan zijn aandeel van 19,9 procent in Suzuki.  De Japanners hebben drie weken geleden gezegd dat ze af willen van de samenwerking met Volkswagen, nadat die Suzuki had aangesproken op schending van de afspraken omdat Suzuki een deal voor dieselmotoren sloot met Fiat.  Volkswagen vindt dat dit in strijd is met de afspraken die gemaakt zijn toen Volkswagen het aandeel in Suzuki verwierf – en Suzuki een aandeel van twee procent in Volkswagen. (bron: dpa)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding