Sergio Marchionne verklaarde eerder al dat Fiat-Chrysler een vitale combi is, maar uitte ook zijn zorg over de gang van zaken in Italië. Hij zei daarbij op de gebruikelijke klip-en-klare manier dat Fiat de juiste beslissingen neemt als het om de strategie voor de Europese en Italiaanse markt gaat;

"De Italiaanse markt zit momenteel op verkoopaantallen die al 20-30 jaar niet meer zijn voorgekomen. Eind dit jaar zullen in Italië minder dan 1,8 miljoen auto’s verkocht zijn, een absoluut laagterecord. Voor ons resulteert dat in een flinke rem op de productiecapaciteit. Italië vormt een derde van onze totale markt. In 2008 werden er nog zo’n 2,45 miljoen auto’s verkocht. Dat is nu met dik 700.000 auto’s teruggelopen, waarvan 210.000 uit onze fabrieken kwamen. Dit komt neer op de productie van een hele fabriek. Dus het heeft geen zin nu om momenteel de productiekraan wijder open te zetten. Aan wie moeten we die auto’s verkopen? Bovendien hebben we net de Ypsilon geïntroduceerd en volgt nu ook de Panda, terwijl de markt daar niet toe uitnodigt."

Marchionne sprak een stuk positiever over de uitbreidingen die in de VS mogelijk zijn en zei dat de plannen voor Alfa Romeo in dat land geen halve maatregelen zullen zijn.

Bron: AutoEdizione

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding